Programma 2021

Naast de kans om één van de vele prijzen te winnen tijdens de Winkelweek, was er ook volop entertainment aanwezig in het centrum van Winschoten.

Miep

Miep is een boerin uit het Limburgse Siebengewald. Ze woont daar samen met haar man Toon. Af en toe gaan ze er, om op adem te komen, één of meerdere dagen op uit, want het valt niet mee al het werk op de boerderij. Miep zoekt dan leuke activiteiten op om mensen tegen te komen. Want ze babbelt graag, héél graag. Getooid in een groene loden mantel en met een tas overladen met groenten, sjouwt Miep dan door de menigte. Met haar volumineuze schelle stem houdt ze de mensen op de hoogte van haar mening. En die heeft ze. Op een voor haar natuurlijke wijze weet ze jou met haar mening te overdonderen.

Space-Ci-Men

Space-Ci-Men is een groep van vijf robots. Ze wandelen rond om het menselijk leven te leren kennen en ze scannen iedereen die ze tegen komen. Ze zijn op zoek naar informatie en daarome erg nieuwsgierig: ze lopen achter je, staan naast je en kijken je aan zoals jij naar hun kijkt.
De robots weten immers helemaal niets van de menselijke soort! Ze leren snel en slaan alles op op hun harde robotschijf. Space-Ci-Men, waar komen ze vandaan en wat willen ze? Niemand weet het!

Stone-Age Rocks!

Plots zijn hier deze prehistorische, stenen figuren,
waar komen ze toch vandaan, deze surrealistische sculpturen?
Zijn ze opgestaan uit oeroud gesteente,
of neergedaald uit een rotsachtige sfeer?
Indrukwekkend groot en keigezellig,
ze zijn hard, maar steengoed.
Van binnen zacht en teder in contact,
tenminste, dat proberen ze,
want ze zijn vol levensvreugde en een beetje lomp.

Slow-motion act met “standbeeldfreezes”

Streetband “De Klinkers”

Streetband “De Klinkers” wordt gevormd door leden van C.M.V. “De Harmonie” en muzikanten die voorheen bij de muziekvereniging hebben gespeeld. Enthousiasme en gezelligheid is de basis voor “De Klinkers”. Het repertoire is toegankelijk en veelzijdig, van populaire meezingers, golden oldies, schlagers tot aan speciaal voor “De Klinkers” gearrangeerde nummers.

Millrose Jazz Band

De band is niet meer in één stijl te benoemen, of het moet al de eigen Mill Rose-stijl zijn. De huidige bezetting bestaat uit een trompettist, een sopraan- of altsax en een tenorsax, een sousafoon en twee slagwerkers. De vertrouwde dixieland is natuurlijk nog steeds regelmatig te horen, maar wordt afgewisseld met latin, blues, moderne jazz en nog veel meer. Alle nummers hebben echter één ding gemeen: ze worden met plezier en uit het hart gespeeld!

Blue Silver Jazzband

De Ol’tied Dixie Band was vele jaren een begrip in Noord-Nederland. In 2013 werd de band voortgezet als de Blue Silver Jazzband. De zeer ervaren muzikanten komen uit Groningen en Drenthe en spelen bekende en minder bekende nummers uit het New Orleans en Dixieland repertoire.

Kaasmeisjes

Als je tijdens de winkelweek een bezoek brengt aan Winschoten, kan je de kaasmeisjes tegenkomen. Een gezellig praatje, een lekker blokje kaas én een leuke foto!